shadow

Agilityträning för två

Det har blivit mycket agilityträning på sistone. Dels har jag köpt ett riktigt slalom, som på alla sätt är bättre än mitt hemgjorda. Med hjälp av det började jag i stort sett om från början med Silvas slalomträning, eftersom att det gått så dåligt på sistone. Hon var riktigt duktig och jag kunde öka svårighetsgraden snabbt. Hon verkade också tycka att det var otroligt kul.

Silva springer slalom
Foto: Karolina Sandgren

Så inför helgens tävling på hemmaplan borde jag ha känt mig lugn. Men minnet av alla vårens misslyckanden med just slalom, var jag ändå lite spänd inför mötet med de tolv gula pinnarna. Så gick det som det gick också: slalom-fel i båda loppen, varav ett ledde till disk och det andra till fem fel.

Det andra loppet kändes mycket bra i övrigt. Silva var riktigt framåt och följsam och gjorde allting rätt. Slalomet var det enda felet vi fick i det loppet. Jag försöker att inte tänka på att vi antagligen hade haft en god chans att få en pinne om det inte varit för det avskyvärda slalomhindret. Okej, inte avskyvärda. Det roliga och mycket utmanande hindret som vi med gott mod ska träna vidare på tills vi ska ut på tävlingsbanan nästa gång! Man måste vara positiv! 🙂

Vid sidan om all slalomträning har jag även börjat träna agility med Wilda. Jag har länge längtat efter att få träna en till hund från grunden, eftersom Silvas grundträning var ganska slumpmässig och ogenomtänkt. Vi har hittills tränat olika grundövningar som handtarget, kontaktfältsbeteende, cirkelträning, släppkommando och stanna kvar. Wilda lär sig fort och är väldigt rolig att jobba med.

Wilda

3 comments on “Agilityträning för två

 1. Silva är ju jätteduktig! Bara att jobba vidare på slalomet, men som du säger kanske felet ligger hos DIG och inte Silva…
  Du får jättegärna visa oss agility och hur vi ska träna. Utmaningen ligger i en sjukt snabb och busig hund (gissa vem ;)). Intresserad?

 2. Karro

  AVSKRÄCKANDE seriöst att köra agilitygrejen från grunden!!

  IMPONERANDE att du är såå intresserad av att börja om och börja RÄTT 🙂 hoppas Wildas ägare inser vilket enormt arbete det är du lägger ner på hennes aktivering.. Handtarget, Kontaktfältsbeteende, Cirkelträning, släppkommando och stanna kvar.. sånnahär prylar tar tid, wow!!

  När Speja började med agility från början satte jag upp henne på gungan och sa, GÅ! Hon gick, det small till och jag tryckte upp en leverpastejburk i fejan på henne.. sen gick vi vidare till nästa hinder tills alla hinder hade leverpastej på sej haha! SÅ seriös var jag :p och visst fick det en del följder, som att hon trodde att gungan alltid hade leverpastej och så plötsligt när vi tittade bort en sekund var hon uppe själv på gungan ALLDELES för tidigt, och så small det UTAN leverpastej å valpen tumlade ner i gräset och vägrade se åt gungan igen på två veckors tid :)) sååå kan de gå när inte locket e på!

  Är man HÄLFTEN så ambitiös som du är med Wildas nybörjarträning så skulle man ju plocka ner pinnar som om de hängde på träden Linnea, du är så målmedveten och engagerad så jag blir mörkrädd ibland! Lycka till!!

  Kram
  Karro

Lämna ett svar