shadow

Massa träning

Två dagar innan Solna-Sundbybergs BK:s agilityhandlingskurs skulle börja mailade Linda, instruktören, och frågade om jag inte skulle hoppa på den. Så då gjorde jag det! Ett kurstillfälle av tre (långa) har varit hittills. Silva var enda medium-hunden, resten var large. Det som var svårt för de stora hundarna klarade Silva relativt lätt, medan vi hade mer problem med annat. Roligt var det i vilket fall som helst!

En av de andra deltagarna var Karro, som har företaget Dogparty där jag gått på drop-in-kurser. Nu har vi börjat träna agilityhandling en gång i veckan för att repetera det vi gör på kursen. Mycket trevligt att få träna med ordentliga agilityhinder utan att behöva åka buss en timme innan och en timme efter!

Silva var ovanligt lat  igår på vår första sådana träning (kanske för att vi inte brukar träna på förmiddagen…) och var mest intresserad av min jacka som jag slängt på marken… Jag saknar ofta den där riktiga energin som man ser hos de flesta agilityhundar (även om den visst skymtar fram då och då!)… Men vi lärde oss ändå en hel del! Jag började t.ex. tänka mer på var jag placerade fötterna och genast gick det mycket bättre!

På handlingsträningen. Foto: Karolina Sandgren
På handlingsträningen. Foto: Karolina Sandgren

Samma Karro har arrangerat en lydnadsträningsgrupp som kör igång på onsdag nästa vecka. Det ska bli hemskt roligt att komma igång på allvar med lydnadsträningen! En trevlig grupp verkar det vara också! Den intresserade kan spana in vår gemensamma blogg, http://lydnadsgruppen.bloggproffs.se.

För att jag ska komma framåt i träningen har jag låtit mig inspireras av Karro (se hennes (Spejas) blogg i länklistan till höger!) och satt upp mål inom de tre grenar jag tänker satsa på de närmaste åren. Kika på dem under fliken ”Mål” i överkanten här på bloggen!

Här ser hon i alla fall pigg och energisk ut! :-)
Här ser hon i alla fall pigg och energisk ut! 🙂 Foto: Karolina Sandgren

2 comments on “Massa träning

 1. spejas

  Som utskjuten ur en kanon den där lilla hunden! Och fart har hon i MÄNGDER, det enda som behövs för att få fram det är mer självständighet. Agility-hunds farten ser man tydligt i henne när du sätter henne tre hopphinder bort, j****r vad snabbt det går!! Allt vi behöver göra är att hitta något hon VERKLIGEN GILLAR (förutom matte) som vi kan använda som externbelöning i slutet av en bana, och träna mycket raksträckor, så kommer hon bli mer och mer självständig å DÅ kommer du ha ett nytt problem att handskas med : att hinna med! :))

  Kram från Karro

  ps. tack för länkandet!

  • linneachristina

   Haha, jo nog får hon upp fart ibland! Frågan är hur mycket som är ”agility-fart” och hur mycket som är ”hjälp vad matte är långt bort-fart”! 😉 Nej, men oftast är det helt ok när vi väl kör, men igår var hon så himla trög på att bara komma fram till rätt startposition. Idag körde vi lite slalom på gräset här utanför, då var det mycket mer energi, men så hade jag externbelöning också…

Lämna ett svar