shadow

Människomöten och korvapportering

Dagens promenad gick längs Edsviken. Där brukar det gå en massa hundar och jag hade planerat att öva hundmöten. Det är inget vi har problem med egentligen, men Silva blir gärna lite hoppig när vi passerar nära andra hundar och jag har börjat lära henne att komma upp vid min sida och ta ögonkontakt när vi får möte. De enda hundar vi mötte var dock två staffar som sprang raka vägen fram till Silva och nosade på henne…

Desto bättre var att jag kom igång med en grej jag länge tänkt göra, nämligen att stanna och prata med folk vi möter. Tanken är att Silva ska vänja sig vid att främmande människor står nära, pratar och kanske tittar på henne men att ingenting händer. Jag frågade en kille vad klockan var. Sedan behövde jag inte hitta på fler saker att säga, för de ytterligare två personer vi mötte tog själva kontakt med mig, för att fråga efter vägen respektive om de fick klappa Silva. Den sistnämnda frågan får jag ganska ofta och det är alltid lika tråkigt att behöva säga nej…

På eftermiddagen tränade jag Silva att hålla olika saker i munnen. Jag har haft ett väldigt schå att lära henne att över huvud taget hålla fast saker och hittills är det mest sitt lilla rep-ben och mina vantar. Idag fick hon hålla i en blyertspenna, en ”suddpenna” av plast, sitt halsband och en annan mycket tjockare vante. Vi övade med varje sak tills hon kunde hålla den minst 10 sekunder och plocka upp den från golvet.

Om Silva aldrig ville hålla saker i munnen när hon var liten, hur kom det sig då att jag aldrig hittade mina skor där jag lämnat dem...?
Om Silva aldrig ville hålla saker i munnen när hon var liten, hur kom det sig då att jag aldrig hittade mina skor där jag lämnat dem...?

Sedan fick jag för mig att börja öva korvapportering när vi ändå höll på med hålla fast-övningar. Eftersom vi inte hade varmkorv hemma använde jag en tuggpinne istället – inte riktigt lika attraktiv som en korv, så det är nog bara en fördel att börja med. Först fick Silva hålla i ett hoprullat staniolpapper. Sedan lindade jag in tuggpinnen i staniolpappret och så fick det sticka ut mer och mer. Jag var förvånad över hur bra det gick. Så länge hon hade den i munnen gjorde hon ingen ansats till att vilja tugga i sig pinnen, men så fort jag klickat och hon fick släppa, kastade hon sig över den för att dra ut pinnen ur staniolen.

Lämna ett svar