shadow

Hyllning till snön

Trots att det är mars, blev jag lycklig när jag i morse möttes av ett tjockt lager snö på marken. Och jag blev mäkta förvånad över min 8-åriga systers arga utrop ”Sluta snöa!”. Hon ville ha vår. Nog längtar även jag efter våren, men jag kan inte hjälpa att jag fullkomligt älskar snö!

De fördelar jag kan komma på med snö:

  • Det är attans vackert
  • Silva blir mycket piggare än vanligt
  • Det knarrar när man går
  • Det är perfekt att sticka ner slalompinnarna i
  • Man kan åka skidor

Det enda dåliga jag kommer på är att Silvas päls är full med snöbollar varje gång man kommer in så att man får stå med borste och trasa en halv evighet och att mina byxor ofta råkar ut för något liknande. Men det är faktiskt inte sååå hemskt!

Silvas bak efter en promenad i kramsnö
Silvas bak efter en promenad i kramsnö

Jag har inte alltid haft den här inställningen. Så här torrt och tråkigt beskrev jag den första snön i min dagbok när jag var 12: ”Ellie och Vero blev helt galna och överlyckliga. Men jag är nog för mogen (hihi). Det är ju trots allt helt naturligt.” Mogen, pha! Nu senast var det jag som var ”galen och överlycklig” när de första flingorna började falla.

Hoppas nu att snön ligger kvar lääänge! =)

Efter lek i snön
Efter lek i snön

Lämna ett svar