shadow

Bulldogg – eller kanske en pudel?

Jag vill uppmärksamma programmet Bulldogg som går söndagar kl. 15.00 och 18.30 på Barnkanelen. Det är visserligen ett barnprogramm, men även jag som 20-åring tycker det är väldigt trevligt att titta på.

Det bästa med programmet är dess budskap, nämligen att man inte ska döma hunden efter håren, eller mer konkret, att man inte ska välja ras efter dess utseende utan istället gå på hur den är mentalt, vad den kräver och vad den tycker om att göra.

Claudia Galli, utbildad hundinstruktör på Hundens Hus, låter barn i tioårsåldern vinna en dejt med en hund. De får välja bland tre olika hundar (olika varje gång), men de får inte se bilder av de hundar de får välja mellan. Istället får de lyssna på presentationer av hundarna och ställa en egen fråga till dem. Ett riktigt smart upplägg, tycker jag!

Flera av barnen kommer dit med förhoppningar om att få träffa en särskild ras. Några av dem lyckas pricka rätt och får bekräftat att en sådan hund faktiskt passar dem. I det senaste programmet däremot, hoppas Elin på en schäfer, men den hon slutligen väljer visar sig vara en liten tax.

På dejterna får barnen sedan vara med om olika hundupplevelser, t.ex. prova agility, åka skidor efter hunden och träna med en utbildad räddningshund. Jag blir nästan lite avundsjuk på en del av barnen!

Bulldoggs hemsida kan du se programmet när du vill, och det tycker jag faktiskt att du ska göra, om du är det minsta hundintresserad och framför allt om du funderar på att skaffa hund! På hemsida finns också ett trevligt rastest. Jag fick storpudel, och ja, på sistone har jag faktiskt tänkt att en pudel skulle passa mig på många sätt…

2 comments on “Bulldogg – eller kanske en pudel?

 1. Berit Ljungstedt

  Hallojsan Linnea!

  Det där programmet såg jag för första gången i går eller när det nu var, dagarna flyter ihop av allt databaskonstruerande :-).

  Håller med dig att det var riktigt trevligt att titta på. Jag trodde först att de skulle få en hund men det visade sig ju att de skulle få en date med en hund. Inte fy skam, det heller.

  Jag tittar ju mycket på barnkanalen, varje dag i princip. Ponnyakuten är en klar favorit. Det är/var så inspirerande att nu ska vi hyra hus i skåne för första gången i sommar. Det verkar ju så himla vackert där och det vimlar av hästar i alla vrår och kanter och det låter kul.

  Vi ses på pingpong!
  Berit

  • Hej!
   Kul att du hittat min blogg! 🙂
   Det blir en hel del Barnkanalen här också, med lillasyster. Har velat se Ponnyakuten men det har inte blivit av. Kanske lika bra, jag har så mycket åsikter om djurträning att jag bara brukar bli arg av dådanadär program.. :p En av mina favoriter är annars Dra mig baklänges, då jag är väldigt intresserad av kulturhistoria, och så naturligtvis Vintergatan, som jag älskade redan när det gick första gången för en massa år sedan! 🙂
   Låter väldigt mysigt med huset i Skåne! Jag funderar också på att bo i stuga någon vecka i sommar.
   Nu ska här byggas båtklubbshemsida!
   Linnea

Lämna ett svar