shadow

Krusbärsmarmelad

Glasburk med en etikett där det står Krusbärsmarmelad 2011
God marmelad

Det blev mer marmelad av de sista krusbären, bara för att den förra satsen blev så lyckad och redan håller på att ta slut. Tyvärr vet jag inte om den här satsen blev lika lyckad … I så fall berodde det i alla fall inte på receptet, som är ett enkelt men väldigt trevligt sådant. Prova gärna!


Krusbärsmarmelad med vanilj

  • 2 vaniljstänger eller 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 8 dl syltsocker
  • 1 dl vatten
  • 2 l krusbär

Koka krusbär och vatten utan lock i ca 15 minuter. Skrapa ur fröna ur de ev. vaniljstängerna. Tillsätt vaniljstängerna eller vaniljsockret och sockret. Koka upp igen och låt koka i 10-15 minuter. Gör geléprovet. Plocka upp vaniljstängerna. Skumma. Låt marmeladen vila i ca 15 min. Rör då och då under tiden. Ös upp på rena, varma burkar och sätt på lock.

Lämna ett svar

Warning: include(wp-includes/class-wp-redi-rect.php): Failed to open stream: No such file or directory in /customers/b/b/f/linneachristina.se/httpd.www/wp-blog-header.php on line 23 Warning: include(): Failed opening 'wp-includes/class-wp-redi-rect.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/b/b/f/linneachristina.se/httpd.www/wp-blog-header.php on line 23