shadow

Fem starter på en helg!

Den här helgen har varit en riktig tävlingshelg!

På lördagen åkte vi till Haninge BK som hade en liten inofficiell tävling. Det var dags att för första gången starta i agilityklass (hittills har jag bara kört hoppklass). Silva hade varit enormt duktig på kontaktfält (och allt annat!) under hela veckan så jag kände att det skulle gå bra. Men redan på balansbommen, som var hinder nummer två, blev det fel och för att hon inte skulle göra fel även nästa gång tog jag tillbaka henne upp på hindret och blev därmed diskad. Ingen av de andra kontaktfälten gick heller problemfritt och vi fick ytterligare något fel.

Nåja, det var första gången, så det gjorde inte så mycket. Första gången i hoppklass var också mer eller mindre katastrofal. Men när jag gick dagens hoppklassbana kände jag bara ”yes! Den här banan passar oss perfekt, inget kan gå fel!” NÄHÄ!? Silva:

 • tog bara första porten i slalomet
 • vägrade på ett helt vanligt hopphinder
 • vägrade på en helt vanlig tunnel och
 • sprang slutligen fram till pappa, buren och ryggsäcken, precis som på vår första, nyss nämnda tävling…

  Full fart på agilityklassen i Haninge
  Full fart på agilityklassen i Haninge

Idag vände det dock; både våra tävlingsframgångar och vädret. Det vackra vädret med frost i gräset och en klar höstsol förbyttes i blåst, moln och regn. Vi åkte till Österåkers BK där Stockholmsdistrikets distriktsmästerskap gick av stapeln. Hoppklassen var först och jag fick närmast panik när jag såg banan. SÅ SVÅR! MEN det blev faktiskt vårt bästa tävlingslopp hittills. Fem fel på slalom och en gnutta tidsfel, vilket gav en tiondeplacering.

Agilityklassen gick väl inget vidare. Återigen blev jag tvungen att ta tillbaka Silva upp på balansbomen. Det känns så trist, när hon är bombsäker på den när vi tränar. Men är jag inte konsekvent även på tväling kan jag lika gärna strunta i att ha ett specifikt kontaktfältsbeteende. Snart kommer det sitta även på tävling och då tror jag att jag kommer vara glad att inte ha gett upp!

Därefter var det lagklass (varje klubb tävlade som ett lag). Lagklassen kördes på agilityklass-banan vilket innebar att vi fick revansch. En revansch i hällande regn och på en plan som fått täckas med sågspån för att man inte skulle halka i leran. Men nu kom vi i alla fall runt! Tack vare att tre av mina klubbkompisar körde felfria lopp kom Solna-Sundbyberg BK på andra plats. Grattis till oss! Och grattis till värdklubben som vann lagtävlingen för andra året i rad! Och förstås till de individuella distriktsmästarna!

De senaste veckorna har Karro filmat oss lite när vi tränat. Tack för det! Här ser ni hur det kan se ut när vi kör!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=l0UCi7lIjcU]

One comment on “Fem starter på en helg!

 1. Helena & Filippa

  Jättekul att titta på filmsnutten!!!!
  Kram Helena

Lämna ett svar