Pirat

svartfläckig gotlandskaninunge
Pirat

Namn: Vissbos Pirat
Smeknamn: Piraten, Pirat-Krabat, Sjörövarn
Kön: hane
Född: 150414
Ras: gotlandskanin
Färg: svartbrokig (A_ B_ C_ D_ g_ Kk)
ID-nummer: G28-1512
Uppfödare: Bengt Thalin
Kom till mig: 150621
Far: Vallbys Winston, G354-1313 (svartbrokig)
Mor: Hagets Sofia, G718-1232 (madagaskar)
Avkommor: –

Av olika anledningar har jag bestämt mig för att inte avla på min första hona, Sot. Hon är dock en helt underbar kanin till temperamentet. Därför var jag glad när jag fick chans att köpa en halvbror till henne (samma mamma), som dessutom kunde ge lite brokiga ungar. Tyvärr har det ännu inte blivit av att ta någon kull efter honom

Pirat är en mysig liten kanin som trots minimal hantering under sina första två månader varit både trygg och social från dag ett hos mig! Vi har tränat lite tricks. Han är mycket positiv och lättlärd. Favorittricket är att snurra runt. Pirat har blivit min lillasysters kanin så när hon är och hälsar på mig blir det mycket extra uppmärksamhet för Pirat!

I oktober blev han riven av troligtvis räv genom gallret till hagen och fick ca sju större och mindre sår över hela kroppen. Trots att det uppenbarligen gjorde ont tog han det bra utan att hamna i total chock. Läkningen gick bra och han blev helt återställd.

På ena flanken har han en fläck som jag tycker ser ut som en tecknad, stående kanin, typ Lille Skutt, med utsträckta armar. Se bild nedan!

svartbrokig gotlandskanin
Pirats ”Lille Skutt-fläck”!

Lämna ett svar