Smultron

blue & white gotlandskanin
Smultron

Namn: Kvällsmaskrosens Smultron
Smeknamn: Smul, Smulan
Kön: hona
Född: 140320
Död: december 2019
Ras: gotlandskanin
Färg: blå & white (achi_ BB C_ dd gog)
ID-nummer: G772-1411
Uppfödare: Emma Vidmark
Kom till mig: 150608
Far: Anderslunds Vike, G567-1022 (blå otter)
Mor: Morotsfrossans Kråka, G915-1321
AvkommorAsgård-kullen, född 150719

När min första hona, Sot, inte blev dräktig trots upprepade försök, började jag se mig om efter en annan avelshona. Helst ville jag ha hem henne så att jag hann ta en kull under sommaren, så att inte två avelssäsonger hann förflyta utan att det blev några gottis-ungar här hemma.

Särskilt lätt är det inte att hitta lämpliga vuxna djur till salu, som finns inom rimligt avstånd eller går att ordna transport åt. Slutligen hittade jag ändå denna tjusiga unga dam.

Jag hann para henne med Humle, bara veckor innan han försvann, vilket gör hennes förstfödda kull, som föddes i mitten av juli, särskilt värdefull för mig och jag behöll två honor (Freja och Ilse). Även Brage blev kvar, även om det inte var meningen från början.

Smultron var en god mor som bäddade ordentligt åt sina sju ungar. Men därefter utvecklade hon ett vaktbeteende och visar ibland aggressiva beteenden i vissa givna situationer (när jag sticker ner handen i boxen – sällan när jag är inne i boxen och aldrig utanför den). Mycket tråkigt.

blå gotlandskanin med white-teckning
Smultron

Lämna ett svar