Trollet

LakritstrolletNamn: Lakritstrollet
Kallas: Trollet
Kön: hane (kastrerad)
Född: gissningsvis 2014
Död: 220306
Ras: blandras av dvärgstorlek
Färg: svart wienertecknad
Kom till mig: hösten 2016

Trollet kom hit som en omplacering från ett hem där han utsatts för vanvård. Jag var fast besluten att skicka honom vidare så snart jag hittat ett bra hem. Det här var dock bara några månader efter att min hund dött och lilla Trollet, som var innekanin till skillnad från mina andra, fyllde upp en liten del av det tomrum som hon lämnat efter sig. Jag gjorde några tappra försök att hitta en ny ägare, men innan jag fått napp hade han grävt sig alldeles för djupt in i mitt hjärta.

Trollet var ”mycket kanin i en liten kropp”, lugn i buren men en total vilding utanför. Han kutade hit och dit, skuttade och sprallade, skrynklade ihop varenda matta, klängde på gardinerna, välte papperskorgen, rev sönder tidningar och gnagde sönder mattfransar. Det var som om han ville ta igen all den tid då han fått sitta dygnet runt i en alltför trång bur. Att sitta i knäet och bli klappad var ingenting för Trollet. Efter bara några sekunder började han krafsa och ville iväg.

Även om det var mysigt ett tag ville jag egentligen inte ha någon innekanin, så därför fick han flytta ut till de andra när det blev sommar.

I början av 2022 började Trollet äta sämre och magrade. Jag bokade ett veterinärbesök, men hann inte dit innan jag en kväll hittade honom död i buren.

Lämna ett svar