shadow

Världens bästa kärleksroman

Så här på alla hjärtans dag kan jag passa på att påpeka att världens bästa kärleksroman är Sigrid Undsets Kristin Lavransdotter (enligt Sveriges radios lyssnare 1959). Det är även i övrigt en väldigt bra bok och författaren är som bekant nobelpristagare (1928). Som grädden på moset utspelar den sig i härlig, trovärdig medeltidsmiljö.

859 sidor medeltida kärlek!

4 comments on “Världens bästa kärleksroman

  1. James

    Instämmer i din bedömning! – Som betydligt mindre bekant – angående Sigrid Undset – är att hon i samband med sitt Stockholmsbesök för att mottaga nobelpriset även gästade Concordia Catholica. På riksarkivet i Stockholm finns ett tidningsurklipp med en bild därifrån, där nobelpristagaren sitter bredvid dåvarande katolske biskopen Johannes Erik Müller.

    Föreningen Concordia Catholica is still going strong och är idag kanske allra mest känd för sin hemsida http://www.concordiacatholica.se med Linnea Dunér som webmaster./James

    • Just det! Kul! Men skulle inte kalla mig webbmaster för sidan, då jag inte rört den på flera år… Men det var i alla fall jag som skapade den en gång i tiden!

    • Den kanske fungerar perfekt för dig, men inte t.ex. för personer med synnedsättning eller för de som stängt av bildvisning eller frames i sin webbläsare. Nåja, den duger väl ”till vardags” men jag hade gjort en hel del annorlunda om jag gjort den i dag. Och det är ju kul att det märks att jag lärt mig något sedan dess! 🙂

Lämna ett svar