Sot

Sot
Sot

Namn: Vissbos Sot
Smeknamn: Sotis, Sotan, Söt-Sot
Kön: hona
Född: 130430
Ras: gotlandskanin
Färg: svart (A_BbC_D_gg)
ID-nummer: G28-1311
Uppfödare: Bengt Thalin
Kom till mig: 140322
Far: Hagets Salomon, G718-1241 (svartbrokig)
Mor: Hagets Sofia, G718-1232 (madagaskar)
Avkommor: -

Min första gotlandskanin, och mitt första lantrasdjur över huvud taget – jag som varit intresserad av lantraser jag vet inte hur länge! Trots det hade jag egentligen tänkt vänta lite till med att skffa en, när min kollega plötsligt framförde en hälsning från sin kaninuppfödare till make: Skulle jag inte ha ett av hans ungdjur? Inte kunde jag säga nej…

Sot är väldigt social, livlig och busig. Hon älskar mat – även hundens torrfoder som hon norpar ur mina fickor så fort hon kommer åt. Sot kan pussas på kommando och kommer på inkallning. Innan Humle försvann gick även Sot ofta lös på tomten. Jag har även hopptränat lite med henne.

Tyvärr ville hon inte låta sig betäckas av Humle på hela sommaren, utan det slutade med att de var ”bara kompisar” och fick bo tillsammans ett tag och nu har hon tyvärr hunnit bli för gammal för en första kull. Men hon får bo kvar ändå!

Sot
Sot
Sot
Sot

FacebookTwitterGoogle+

6 comments on “Sot

    • Tack! När Silva var ute medan jag kapade ved upptäckte hon inte ens att det flyttat in någon i buren! Men nu på kvällen anade hon ugglor i mossen och gnällde lite frustrerat, antagligen för att hon inte riktigt förstod vad det var. Sot fick bo i det övre burfacket, så Silva når inte upp att se in… I morgon när det är ljust ska jag visa henne, så kan hon förhoppningsvis vara cool med det sen. Så jag hoppas att det bara är kaninen som kommer vara Sotis… ;)

  1. Therese

    Hej! Såg att du sökte efter en Gotlandskaninhane…. Jag kollade här om din hona är nära släkt, men det var inte så lätt när du inte hade skrivit det! Om du har köpt henne med ”Genbanksintyg”? så står det på , under Rasen ”genbanksnr” vilken genbank hon kommer ifrån, i nästa kollon ”hennes id nr”. Sen om man är medlem kan man kolla på Gotlandskaninens hemsida, vem hon är släkt med mm göra även ”provparning” om det kan vara en bra kombination? Jag har annars en tricolor scheck, ”Greven heter han, väldigt trevlig kille som ger mycket fina färger till sina ungar. Han är tyvärr lite för nära släkt med min ena hona, därför säljer jag honom… MvH Therese 0737887224

    • Hej Therese! Vi har ju redan haft kontakt om Greven via FB! :) Inser nu att jag kanske aldrig gav dig något tydligt svar. Just nu har jag ev. en hane på gång som bor lite närmare. Annars får jag höra av mig så får vi se om vi kan lösa frakten på något sätt! :) Genbanksnummer etc. kommer jag inom kort lägga upp på hemsidan, bra att du påminde!

Kommentera