Trollet

 

LakritstrolletNamn: Lakritstrollet
Kön: hane (kastrerad)
Född: gissningsvis 2014
Ras: blandras av dvärgstorlek
Färg: svart wienertecknad
Kom till mig: hösten 2016

Lakritstrollet kom hit som en omplacering och jag var fast besluten att skicka honom vidare så snart jag hittat ett bra hem. Det här var dock bara några månader efter att min hund dött, och lilla Trollet, som var innekanin till skillnad från mina andra, fyllde upp en liten del av det tomrum som hon lämnat efter sig. Jag gjorde några tappra försök att hitta en ny ägare, men innan jag fått napp hade han grävt sig alldeles för djupt in i mitt hjärta.

Trollet är ”mycket kanin i en liten kropp”, lugn i buren men en total vilding utanför. Han kutar hit och dit, skuttar och sprallar, skrynklar ihop varenda matta, klänger på gardinerna, välter papperskorgen, river sönder tidningar och gnager sönder mattfransar. Det är som om han vill ta igen all den tid då han fick sitta dygnet runt i en alltför trång bur. Att sitta i knäet och bli klappad är ingenting för Trollet. Efter bara några sekunder börjar han krafsa och vill iväg. Han är totalt orädd och har fått följa med på resor utan problem.

Även om det var mysigt ett tag vill jag egentligen inte ha någon innekanin, så därför har jag nu (juni 2017) låtit kastrera honom för att han i slutet av sommaren ska kunna flytta ihop med Sot och bo i box med henne.

FacebookTwitterGoogle+

Kommentera